• Kлюч сх.6 открит монтаж мимоза 45105 - МАКЕЛ / MAKEL

Kлюч сх.6 открит монтаж мимоза 45105 - МАКЕЛ / MAKEL

Електрически ключ сх.6 открит монтаж мимоза 45105 - МАКЕЛ / MAKEL . Сериите мимоза са едни от най-популярните продукти на турския производител МАКЕЛ. Те са се доказали и на българския пазар с тяхното качество и издръжливост. Продуктите от серия мимоза са подходящи както за вашия дом, така и за офис и бизнес сграда. Уникален стил и дизайн. Голямо разнообразие от модели и разновидности. Лесни за монтаж и влагоустойчиви. Защитени са от навлизане на вода и влага във вътрешността на ключа. Висококачествена изработка и модерен дизайн. Предлагаме ви серията МИМОЗА на най-добрите цени в интернет пространството.

Нито един дом, сграда, градина или външна площадка пред вас е вече немислимо да бъде без електрическо осветление и ключове за включване и изключване на осветлението. Единичен, двоен или троен. Със или без светлинна индикация. За открит или скрит монтаж. Всичко това можете да намерите при нас.

Ключът е за открит монтаж.

Серия Макел Мимоза

Серия ключове и контакти на Макел, Турция.

 • единичен ключ;
 • девиаторен ключ;
 • бутон;
 • TV розетка;
 • компютърна розетка;
 • телефонна розетка;
 • димери;
 • контакти

Информация за MAKEL

MAKEL е корпорация, основала бизнеса си в областта на ел. материалите през 1977 г. Тя оставя следа ката една от първите компании в много от сферите на турската индустрия. Като една от водещите фирми в своята област, MAKEL изнася продукти в повече от 40 страни в цял свят, използвайки най-новите технологии в производството си.
Поддържайки стабилния си растеж и развитие, както на вътрешния, така и на международния пазар, в страчегическите планове на MAKEL за близките 10 години основно място заема целта тя да се превърне в една от 10-те водещи компании по продажби в Европа, Азия, Африка и една от двете топ компании на  вътрешния пазар.
MAKEL притежава най-новите технологични машини и съоражения, базирани на автоматизация и разположени на 45 хиляди квадратни метра площ. В производствената гама на компанията влизат артикули като: ключове, контакти, автоматични прекъсвачи, ел. табла, ключове със защита, превключватели, ел. аксесоари, електронни броячи, разклонители, механизми, панели, рамки и др.
MAKEL притежава една от най-технологично напредналите лаборатории в Турция. В нея се проверява качеството на продуктите. Лабораторията на MAKEL е доказана както в TSE (Турска Институция за Стандартизация), така и одобрена и утвърдена от  немската VDE.
Със своите успешни  стратегии на продажби и маркетингова политика в чужбина още от първите години на 90-те, MAKEL е компания символ на качество, добра ценова политика и грижа за клиента в множеството страни, в които изнася.

Електрически ключ

Ключът използван в електротехниката и наричан още прекъсвач, превключвател или изключвател е ръчно управляван механичен или електронен комутационен елемент, който се използва в електрическите уредби за включване, изключване или превключване на електрически вериги за битови уреди и апарати и осветление. Ключът обикновено конструктивно е създаден да работи с две възможни състояния. За специални нужди, например за табла за управление на машини и процеси, се произвеждат и такива с неутрално състояние на превключващият механизъм. Най-обикновеният електрически ключ е ръчно управлявано електромеханично устройство за създаване или прекъсване на електрическа връзка. Комутационни елементи, електрически задействани за превключване на електрически вериги например релета.

Конструкция на електрически ключ

Съществува много голямо разнообразие на превключватели за битови нужди, технически съоръжения, градивни елементи в електронни апарати и компютърни системи (т. нар. микроключета), за техните габарити, начинът им за свързване и монтаж. Конструкцията на ключа съдържа няколко основни елементи:

 • корпус (тяло), в което се монтират всички превключващи елементи и тези за закрепване и монтаж;
 • контактна система, която осъществява свързването или прекъсването на електрическата верига. Състои се от подвижна и неподвижна контактна система и двигателен механизъм за задвижване на подвижната контактна система. Контактите се изработват от месингови пластини и в мястото на контактуване се поставя сребърно покритие.
 • бутон от пластмаса за механичното задействане на ключа. В корпуса на бутона се вмества и механизма на двигателния механизъм.


Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Kлюч сх.6 открит монтаж мимоза 45105 - МАКЕЛ / MAKEL

 • Производител: МАКЕЛ / MAKEL
 • Код: 4034006
 • Наличност: В наличност
 • 3.53лв.


Подобни продукти

Разклонител с кабел 2-ка 2м. 112 МАКЕЛ/ MAKEL

Разклонител с кабел 2-ка 2м. 112 МАКЕЛ/ MAKEL

Разклонител с кабел 2-ка 2м. 112 МАКЕЛ/ MAKEL Разклонител с кабел 2-ка 2м. 112 МАКЕЛ/ MAKEL  е част от серия разклонители на турската фирма МАКЕЛ..

12.15лв.

разклонител с кабел 3-ка 2м. 132 МАКЕЛ /MAKEL

разклонител с кабел 3-ка 2м. 132 МАКЕЛ /MAKEL

разклонител с кабел 3-ка 2м. 132 МАКЕЛ /MAKELРазклонител с кабел 3-ка 2м. 132 МАКЕЛ /MAKEL  е част от серия разклонители на турската фирма МАКЕЛ...

7.52лв. 15.04лв.

Етикети: електроматериали, серии ключове и контакти, открит монтаж, контакти, ключове, разклонители, щепсели, макел, makel, мимоза, лилиум