• Каменна вата фасадна КНАУФ 8см 2.4м.кв

Каменна вата фасадна КНАУФ 8см 2.4м.кв

Предимства

 • Много добри топлоизолационни свойства
 • Огнеустойчивост
 • Отлично звукопоглъщане
 • Голяма паропропускливост
 • Природосъобразни
 • Изцяло хидрофобирани
 • Дълготрайни
 • Устойчиви на насекоми
 • Лесен и бърз монта

Решения за топло- и звукоизолация на външни стени

Решения за топло- и звукоизолация на външни стени Решения за звукопоглъщане Решения за топло- и звукоизолация на вътрешни стени Топло- и звукоизолация на скелетни метални конструкции

Приложение:   

Каменна вата се инсталира бързо и лесно , тя е подходяща за различни цели и може да се използва, както за ново, така и за старо строителство.

С тази каменна вата се осигурява топлинна, звукова и противопожарна защита.

Каменна вата Изовер е подходяща, при изграждането на изолация при:

 - вградена изолация
- окачен таван
- вградена изолация във вътрешни преградни стени

- стени от гипскартон

- топлоизолация и звукоизолация на таван


СЪВЕТИ И ИНФОРМАЦИЯ ЗА КАМЕННА ВАТ

Щом заговорим за топлоизолация на дома, първите изолационни материали за които се сещаме са фибран и стиропор, тъй като те са и най - популярни сред българските потребители. В това няма абсолютно нищо лошо, тъй като и двата материала притежават добри изолационни характеристики, но не бива да забравяме един друг изолационен материал, който притежава същите характеристики плюс още нещо.

rock_wool-1.jpg

За разлика от други видове изолационни материали, каменната вата е единственият материал за изолация, който притежава топлоизолационни, звукоизолиращи, водоустойчиви и не на последно място по важност поражоизолиращи характеристики.
rock_wool-5.jpg

Каменната вата се използва изключително успешно за топлоизолация на всички видове строителни конструкции, а и се предлага на не много високи цени.
Този изолационен материал се произвежда по специална технология, с помощта на която се разтопяват вулканични скали и други примеси на висока температура ( около 1600 градуса ). От получената обща маса се изтегля нишка с дебелина от 6 - 10 μm., която се третира с различни минерална масла, които подобряват качествата и.
Предлага се основно на плочи с различна дебелина или навита на ролки,
rock_wool-2.jpg

като плочите могат бъдат твърди или полутвърди, с различна плътност и дебелина. Минералната вата на руло, която е и без допълнително покритие се препоръчва за изолация на места, където няма голям натиск като подпокривни конструкции, подова изолация ( поставя се под подовото покритие ) и други.
Каменна вата с плътност 30-50 кг/куб.м. намира най-често вътрешно приложение - над окачен растерен таван, таван от гипсокартон, преградна стена или предстенна обшивка,
kamenna-vata1.jpg

а по-високите плътности 120-180 кг/куб.м. се препоръчват се за полагане на фасадни конструкции, стени тип „сандвич” или за директен монтаж. Каменната вата е един от най – ефективните изолационни материали, тъй като притежава изключително добри характеристики.По отношение на топлоизолационните си качества тя е ненадмината, тъй като коефициентът и на топлопроводимост е 0,029 - 0,040 W/m.K. Каменната вата не гние, устойчива е на химикали и наличие на микроорганизми и нещо, което е от много голямо значение - може да бъде рециклирана.
Изключително устойчива на атмосферни влияния, изолационната вата може да устои на температури от - 60 градуса до цели + 400 градуса, което я прави много подходяща за предпазване на жилищата от пожар.
Този много добър изолационен материал притежава и отлични шумоизолиращи качества, което го прави доста добро решение особено в големите панелни блокове и междуетажните пространства.
Каменната вата намира различни приложения като може да се използва не само за изолация на жилища, но и за изолация на тръби, бойлери и други. Изолацията с каменна вата гарантира не само добра изолация на жилището, но и спестяване на разходи за електроенергия, което само по себе си е едно много важно качество.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Каменна вата фасадна КНАУФ 8см 2.4м.кв

 • Модел: 602110037
 • Наличност: В наличност
 • 38.80лв.


Етикети: СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ, ВАТА, КАМЕННА ВАТА, МИНЕТАЛНА ВАТА, ИЗОЛАЦИЯ