• Външни мазилки

Външни мазилки

Важна и неотменна част от изгледа и строежа на дадена сграда са съвременните Външни мазилки. Те се полагат на външните стени на градите и придават завършен и изящен вид. Основната им цел е да
предпазят зидарията от неблагоприятните атмосферни влияния, както и да съхранят и запазят за по-дълго време строително-физичните качества на самите стени.Този процес се постига чрез комбинация от много висока якост на съвременните варо-циментови мазилки и прецизно крайно покритие, което е с водонепропосклива способност.
Качествените Външни Мазилки, предлагани от Професионал ЕООД осигуряват украса и защита на всяка сграда. Приложението на Варо-циментовите машинни мазилки е подходящо както за външно, така и за вътрешно полагане т.нар. Вътрешни мазилки.
Новите варо-циментови мазилки са заводски произведени сухи смеси (т.нар. Варо-циментови смеси или Вароциментови смеси) , пакетирани в торби или силози, при работата с които се изисква само единствено добавянето на определено количество вода.
От историческа гледна точка Варта е най-древният от все още употребяваните и до днес строителни материали. Тя е доказала своите качества през хилядолетията. Поглеждайки в миналото ще видим, че още римляните са използвали варта като основна част от строителен продукт, много наподобяващ съвременния бетон, който е останал в историята под наименованието „Opus cementium”.През всички тези векове гасената вар е доказала своите незаменими качества като основна съставна част при създаването на мазилки и разтвори за зидария. Едва след създаването на цимента в края на XIX век, към дотогавашните варовите мазилки започва да се прибавя цимент за увеличаване на здравината и якостта на разтворите. Ето защо в днешното строителство използваме изразите Сухи смеси и ВАРОЦИМЕНТОВИ СМЕСИ И РАЗТВОРИ

Подобни тагове

Външни мазилки Вътрешни мазилки Декоративни мазилки Полагане на мазилки Варо-циментови мазилки Вароциментови смеси

Коментари

Note: HTML is not translated!
 

Свързани Новини