• Гипскартон на цена №1 само в нашия сайт!

Гипскартон на цена №1 само в нашия сайт!

Ние предлагаме най-добрата цена на гипскартон, която можете да намерите в интернет. Възползвайте се от нашите уникални цени, както за домашните майстори, така и за бизнеса. Поръчки са възможни само през платформата на сайта ни. Регистрацията отнема само няколко минути и е лесно разбираема и удобна за потребителите. Също така и на място в нашия склад на едро и магазин в гр. Велико Търново, ул. "Никола Габровски" 69

Може да си поръчате гипсокартон от тук на най-добрата цена в интернет


Гипсокартон или гипскартон е строителен материал. Представлява панел от два листа хартия или картон между които има сърцевина от гипс с обща дебелина обикновено между 1 и 2 cm. Използва се за облицовка на стени, окачени тавани, преградни стени и декоративни елементи.


Видове гипсокартон


Обикновен гипсокартон

Обикновеният гипсокартон 12,5 (13 mm в някои страни) се използва при изграждането на преградни стени, предстенни обшивки и окачени тавани. Означава се с GKB (Knauf) или RB(Rigips) BA13(Placo) и е приет стандартен бял цвят на листовете хартия.

Водоустойчив гипсокартон

Притежава всички свойства на обикновения гипсокартон, характерно за него е вложеният силикон в сърцевината, благодарение на който водоустойчивия гипсокартон не влошава своите експлоатационни характеристики при наличие на влага. Приетото означение е GKI или RBI а цветът на листовете хартия е зелен. Подходящ е за помещения, с по-голяма влажност като бани и кухни.

Пожароустойчив гипсокартон

Използването на пожароустойчив гипсокартон покрива изискванията за противопожарна безопасност. Поради негоримостта на вложените в сърцевината фибри, неговото използване ограничава разпространението на огъня. Може да се познае по характерния за листовете хартия червен цвят, а приетото означение е GKF.

Съществуват още много видове гипсокартон . някои дори нямат хартиено покритие а само сърцевина армирана със стъклени фибри (Ridurit,Rigiform), листове с повишена твърдост(HD жълт цвят) както и с оловно покритие отзад, за радиоактивна защита в рентгенови кабинети


Гипскартон Техногипс 12.5мм 1.20/2.00м-2.64лв/м2


Гипсокартонени плоскости, произведени от високотехнологична хартия и гипсово ядро със специални добавки. Използват се за стандартно изпълнение на стени и тавани в помещения с нормална влажност.


Приложение:

  • Леки и удобни за разкрояване и монтаж
  • Могат да бъдат монтирани на метална конструкция от поцинковани профили или директно фиксирани върху зидарии (суха мазилка) с помощта на гипсово лепило ФИКС®
  • Създават гладка, стабилна и дълготрайна повърхност готова за финишна декорация
  • Елемент от системни решения за огнезащита до 90мин на стени
  • Елемент от системни решения за звукоизолация на стени до 66 dB
  • Осигуряват здравословна влагорегулираща среда

 

Свойства:

Основен елемент от системи за изграждане на:

  • леки преградни стени;
  • предстенни обшивки;
  • стенни облицовки;
  • окачени тавани.

Структура:

Схема

1.) Ядро, съставено от 96% чист FGD* гипс и различни подсилващи добавки.
2.) Двустранна обвивка от специален картон от рециклирана хартия. Лицевата
част на плоскостта e подходяща основа за директно боядисване, поставяне на
тапети, декоративни мазилки и др.
3.) Правоъгълни кантове по късата страна.
4. ) Скосени кантове по дългата страна за по-лесно фугиране и отлично
прикриване на фугите между отделните плоскости.

Подобни тагове

ГИПСКАРТОН ГИПСОКАРТОН ОКАЧЕНИ ТАВАНИ РЕМОНТИ ТАВАНИ

Коментари

Note: HTML is not translated!