ПЕЛЕТИ

ПЕЛЕТИ

Дървесните пелети обикновено са цилиндрична форма със счупени краища, с дължина обикновено от 5 mm до 40 mm и диаметър от 4 мм до максимум 25 mm. Съдържанието на влага в дървесните пелети обикновено е по-малко от 15% и те имат съдържание на пепел до 3%. Пелетите обикновено се произвеждат със специални пелетни машини.

Предимствата на Пелети от Иглолистна дървесина в сравнение с дървените трупи или дървесните стърготини е възможността за оптимизиране на изгарянето поради еднородното гориво, намалените разходи за транспорт поради повишената обемна плътност на горивото и подобряването на топлинните и горивните свойства, което от своя страна обуславя и по-ниските Цени на пелети спрямо алтернативните източници на отопление.

Дървесните пелети се произвеждат предимно от остатъците, останали от процеса на рязане, когато трупите се превръщат в дървен материал и други продукти от дърво с висока стойност. Все по-често остатъците от добива в гората и нискокачествените трупи, веднъж оставени като отпадък, също са източник на суровина за дървесни пелети. Чрез производството на дървесни пелети от влакна, които някога са били изгорени или изоставени, секторът на дървесните пелети намалява отпадъците и превръща тези отпадъци в ценно, нисковъглеродно биогориво, което води и до формирането на разумни Пелети цени за домакинствата.

Най-разпространени Видове пелети са: Иглолистни пелети, Дъбови пелети, Букови пелети, Слънчогледови пелетиСравнение на продукт (0)


Иглолистни пелети в торби 15 кг.

Иглолистни пелети в торби 15 кг.

Иглолистни пелети с диаметър 6 мм. Иглолистните пелети са компресирана форма на дървесна биомаса, използвана като екологична, нисковъглеродна алтернат..

10.20лв.

ПЕЛЕТИ ОТ ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА 15кг ЦЕНА ЗА 1 ТОН - 561 лв. /БЕЗ ДДС/ ТРАНСПОРТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН

ПЕЛЕТИ ОТ ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА 15кг ЦЕНА ЗА 1 ТОН - 561 лв. /БЕЗ ДДС/ ТРАНСПОРТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН

ПЕЛЕТИ в торби по 15кг. - 8.50 лв без ДДС ( 10.20 лв. с ДДС)ЦЕНА ЗА 1 ТОН - 561 лв. БЕЗ ДДСИ тон - 66 торбиВ рамките на Велико Търново - ТРАНСПОРТЪТ Е..

10.20лв.

ПЕЛЕТИ ОТ ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА НА ТОН

ПЕЛЕТИ ОТ ИГЛОЛИСТНА ДЪРВЕСИНА НА ТОН

ПЕЛЕТИ  В ТОРБИ ОТ ПО 15кг.ЦЕНА ЗА 1 ТОН - 561 лв БЕЗ ДДСВ рамките на Велико Търново-ТРАНСПОРТЪТ Е БЕЗПЛАТЕН1ПАЛЕТ - 78 торби - 1170т.Пелети от И..

673.20лв.

Показва 1 до 3 от 3 (1 страници)