• Алуминиев начален профил за топлоизолация 80мм 2м

Алуминиев начален профил за топлоизолация 80мм 2м

Този профили се използва за ограничване на топлоизолацията. Те се поставят хоризонтално, като основа за полагането на топлоизолационни плоскости. При нас можете да намерите всички необходими видове топлоизолации, материали, инструменти и крепежни елементи необходими за тяхното монтиране.

Видове топлоизолации:

EPS (Експандиран полистирол) - това е добре познатият стар „стиропор”, с бял цвят, с топчесто-зърнеста структура. Именно тя позволява „дишането” на стената и съответно предотвратява поява на конденз и мухъл, което го прави подходящ за реновиране на сгради, които имат такива проблеми.

XPS (Екструдиран пенополистирол) - известен и като “фибран” или “стиродур”, което всъщност са само търговски марки. Има капилярна микроструктура, не абсорбира вода, издържа на високи нива влага, трудно горим. Притежава високо и трайно термоизолационно свойство, висока якост на натиск и стабилност на размери. Лек материал, който се обработва лесно. Намира приложение особено на места, подложени на високо натоварване и влажност (основи, под, плоски използваеми покриви, цокъл, мокри помещения и др.). Недостатъците му са същите като при EPS.

Каменна вата – произвежда се от базалт, варовик, доломит и боксит и представлява екологично чист материал. Предлага се под форма на меки и твърди плочи, рула и въжета. Плочите от каменна вата имат добра влаго, водо, топло, пожаро и звукоизолация. Твърдите плочи се ползват за плоски покриви, а другите видове плочи за фасадна и вътрешна изолация. Рулонната каменна вата  е подходяща за скатни покриви, вътрешни преградни стени и окачени тавани.

Стъклена вата - изработва се от пясък и рециклирано стъкло. Предлага се под формата на панели, рула и въжета. Предлага се дори и като материал за впръскване, като при този метод покрива изключително добре неравни повърхности и кухини.


Минералните вати също са паропропускливи и издръжливи на влага. Добрата звукоизолация се дължи на естествената им влакнеста структура. Негоримостта и звукоизолационните им качества ги правят изключително подходящи за употреба вътре в сградите - за вътрешни не носещи леки преградни стени, за изолация в окачени тавани, скатни покриви и др.

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

Алуминиев начален профил за топлоизолация 80мм 2м

  • Код: 1130015
  • Наличност: В наличност
  • 5.40лв.


Подобни продукти

Алуминиев начален профил за топлоизолация 50мм 2м

Алуминиев начален профил за топлоизолация 50мм 2м

Алуминиев начален профил за топлоизолация 50мм 2мТози профили се използва за ограничване на топлоизолацията. Те се поставят хоризонтално, като основ..

4.85лв.

Алуминиев начален профил за топлоизолация 100мм 2м

Алуминиев начален профил за топлоизолация 100мм 2м

Алуминиев начален профил за топлоизолация 100мм 2мТози профили се използва за ограничване на топлоизолацията. Те се поставят хоризонтално, като основа..

6.46лв.

Етикети: СТРОИТЕЛНИ МАТЕРИАЛИ, ТОПЛОИЗОЛАЦИЯ, КРЕПЕЖИ И КОНСУМАТИВИ