• битумни керемиди боброва опашка червени-3кв.м- цена 8.33лв./м2

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ НА БИТУМНИ КЕРЕМИДИ

Основата за битумни керемиди трябва да бъде равна и суха. Върху цялостния кофраж от дъски, OSB – плоскости или от шперплат използвайте за основа подходяща рулонна битумна хидроизолация (воалит) по препоръка на вносителя. Минимална дебелина на битумната подложка – 2мм, като за по-голяма сигурност се препоръчва да се използват битумни изолации 3мм с полиестерна армировка. 

В случай, че не се положи никаква битумна изолация преди монтажа на керемидите, гаранцията е невалидна!
При наклон над 60° е необходимо да се използват най-малко 6 гвоздея, а битумните керемиди препоръчваме да се подлепят точково с битумен силикон. 
При по-неблагоприятни климатични условия ( температура на въздуха под +5°С , силен вятър, повишена прашност) се понижават залепващите свойства на самозалепващите се точки. В такива случаи трябва да постъпвате в съответствие с изискването, което се отнася за закрепването и допълнителното лепене при наклон 60°. Покривната конструкция на термоизолираното таванско пространство трябва да бъде проветрявано чрез специализирани отдушници за скатни покриви - 1бр. отдушник за площ от 60м2 или при по-малки скатове 1 отдушник/скат.

 

Използвайте само поцинковани гвоздеи при монтаж. За всеки разкроен детайл използвайте най-малко 4 гвоздея, като ги забивате минимум 2 см над шлица, означаващ отделните листове, и минимум 2,5 см от края. 

 

Внимание: През горещите слънчеви дни не ходете по битумни керемиди от тази страна на покрива, която е изложена на слънцето. Ако има слепване на отделни листове в пакетите трябва при температура над 10оС да се огъне целият пакет на 90о първо от единият край, после от другият.

Слепването на отделни листове НЕ Е ДЕФЕКТ!

Напишете мнение

Забележка: HTML не се потдържа!
    Лош           Добър

битумни керемиди боброва опашка червени-3кв.м- цена 8.33лв./м2

  • Производител: Palm
  • Модел: 6032018
  • Наличност: В наличност
  • 27.50лв.


Подобни продукти

битумни керемиди пчелна пита червени-3кв.м - цена 10.56лв/м2

битумни керемиди пчелна пита червени-3кв.м - цена 10.56лв/м2

ИНСТРУКЦИИ ЗА МОНТАЖ НА БИТУМНИ КЕРЕМИДИОсновата за битумни керемиди трябва да бъде равна и суха. Върху цялостния кофраж от дъски, OSB – плоскости или..

31.68лв.

коминно тяло 25х25х25 ф180

коминно тяло 25х25х25 ф180

коминно тяло 25х25х25 ф180.Ние предлага различни видове покривни конструкции- бетонни и керамични керемиди, битумни керемиди,ондулин...

3.50лв.

Етикети: Битум, Рулонна, хидро, ламарина, покрив, керемида, течна гума, ондулин