• "СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ"

"СГЛОБЯЕМИ КЪЩИ"

Всички искаме уютен, просторен, качествено издържан и устойчив на времето и външните влияния дом. Мечтаем за гледка към планината, тишината на долината или речната прохлада на  красив водопад в планината, а някои от нас биха заложили дори и на забързания ритъм на големия град съчетан със стил и качество – защо не? Нима всичко това е възможно и постижимо? Можем ли да имаме къщата  от мечтите си съобразена и построена по всички изисквания за качество и стил? Разбира се – всичко това вече е възможно, чрез последната иновация в строителството – т.нар. „сглобяеми къщи”. Хубавото при този тип къщи е че няма изисквания към терена, на който ще бъдат разположени. Съвременното строителство предоставя тези екстри към „сглобяеми дом”, за да може клиента да се възползва максимално от своите изисквания и предпочитания за местоположение – високо в планината, близо до водоизточник, скални местности или песъчливи зони.  Постоянно расте търсенето на тези къщи, които на пазара се предлагат с няколко вида конструкции:

1/метална конструкция – състои се изцяло от метални профили, които се сглобяват чрез заварки и болтове, устойчива е при земетресения и подлежи на надграждане на няколко етажа.

2/дървена конструкция – състои се от цилиндрични трупи, които имат специфична сглобка за точно и прецизно пасване на отделните елементи.

3/скелетно – гредова конструкция – основната конструкция е дървена, което прави къщите по-леки и по-устойчиви при земетресения.

         Този тип строителство се предпочита от младите хора – съчетавайки новаторството на технологията и желанието на клиента, което  води до едни много сполучливи резултати, от гледна точка на инженерния поглед. Предимствата са свързани и  с  бързината  при строежа – минималният срок от началото на строителството до нанасянето в новия дом е месец, максималният срок е три месеца. Друго предимство е че може да се строят и през зимните месеци. Основният момент, върху който е необходимо задължително да се акцентира при тези къщи е  цената. Цената на подобна къща може да излезе между 25 и 45% по-евтина на м2 в сравнение с монолитната къща. Статистиката сочи, че текущата поддръжка на тези къщи е по-ниска – годишно разходите за отопление са по-ниски, това е в сравнение с  фактора „добра изолация” на едно монолитно строителство.

        „Сглобяемите къщи” са един нов поглед на строителните инженери към забързаното ни натоварено ежедневие. Успехът е налице! Разбира се все още има скептици, които биха Ви разубедили да се спрете на този избор за сигурен дом, но това, че някои застрахователни компании и банки отказват да застраховат и ипотекират на този етап „сглобяемите къщи”, не означава че това не може да е Вашият сигурен дом. Тези къщи покриват всички технологични изисквания по отношение на конструкция, топло и хидроизолация, издръжливост и естетичност – важни моменти при строежа на едно жилище. Използват се качествени строителни материали, съобразени със стандартите  на утвърдени и доказали се фирми на пазара. Една от тях е ПРОФЕСИОНАЛ ЕООД В.Търново - верен партьор при строителството и ремонта на Вашия дом - широка гама от строителни материали, консумативи и строителни инструменти на добри цени! Съвременните „сглобяеми къщи” не са просто поредната построена къща, те са – построени мечти!

 

Подобни тагове

качество добра цена топло и хидроизолация

Коментари

Note: HTML is not translated!